Hoeveel tijd heb jij voor je huiswerk?

Huiswerktip

Kijk wanneer jij het beste je huiswerk kunt maken. 

Hoe ziet jouw week eruit?

Wat zijn jouw vaste activiteiten? Hoeveel tijd nemen die in beslag? Hoe voorkom je dat hierdoor je huiswerk in de knel komt?

Het is fijn om een goed overzicht te hebben van hoe jouw week eruitziet. Wanneer ga je naar de gitaarles, de repetitie of training? Wanneer ben je lang op school en wanneer ben je vroeg thuis? Hoeveel tijd zit er meestal tussen thuiskomen en avondeten? Hoe laat wil je naar bed?

Als je weet hoe jouw week eruitziet, kun je hier rekening mee houden in je planning. 

Tip

  • Kies ook een dag waarop je geen huiswerk maakt. In het weekend bijvoorbeeld, of op vrijdagmiddag. Van een dagje rust geniet je extra als je weet dat er tijd voor is. De andere dagen werk je dan extra gemotiveerd.
  • Hang het schema boven je werkplek of beneden op de koelkast (ook handig voor je huisgenoten).

Wat zijn nou de voordelen?

Als je elke donderdag naar je training mag en op vrijdag een toets krijgt, kun je er rekening mee houden. Het is dan beter als je op woensdag het meeste al geleerd hebt. Dan hoef je op donderdag alleen nog maar te herhalen.

Je kunt iedere week hetzelfde indelen. Je weet dan dat je op woensdag wat meer moet doen, maar op donderdag lekker van je training kunt genieten.

Als je ziet dat je genoeg tijd hebt voor je huiswerk, lukt het misschien wel om het af te krijgen voor het avondeten. Kun je lekker van de avond genieten.

Misschien heb je wel 3 hobby’s, een bijbaantje en een vaste spelletjesavond met je vrienden. Heb je dan nog wel genoeg tijd voor je huiswerk?

Meer huiswerktips

Scroll to top