Maak je notities overzichtelijk en makkelijk om te leren.
Door met de Cornell methode notities te maken, scheid je op een slimme manier de hoofd- en bijzaken van elkaar. Belangrijke sleutelwoorden, namen en begrippen komen overzichtelijk bij elkaar te staan. Je leert hiermee belangrijke zaken te onderscheiden en krijgt overzicht en begrip van de stof.
Deze methode is al super oud (jaren 50 vorige eeuw) en ontwikkeld door professor Walter Pauk op de Universiteit van Cornell in Amerika. Het spreekt ons heel erg aan, omdat het zo simpel is. Je kunt op deze manier overzichtelijk je aantekeningen maken tijdens lessen, instructies of tijdens het bekijken van video’s, maar ook als je de stof uit je leer- en werkboek aan het verwerken bent.
Het is een systematische en overzichtelijke manier om je notities te organiseren en de kern van het verhaal duidelijk te krijgen. dat maakt ook het leren een stuk makkelijker.
Deze methode helpt je heel goed bij het voorbereiden op een toets, maar zorgt er ook voor dat je de materie zelf beter snapt. Je verdeelt een stuk papier in vier stukken, elk veld krijgt een eigen functie die we hieronder in stappen aan je uitleggen. Maar in het kort heb je één groot vak voor notities, een kleiner vak voor sleutelwoorden en begrippen, en nog een vak voor een korte samenvatting.
Het veld De samenvatting
Als je deze methode gebruikt, ontdek je vanzelf waar je nog vragen over hebt. Verzamel deze en schroom niet om je leraar om uitleg te vragen. Ook vragen en om extra uitleg vragen is een goede manier om de stof eigen te maken.
Met deze manier van het maken van aantekeningen, heb je de kern van de lesstof bij elkaar. Herhaal, herhaal, herhaal om het je eigen te maken.
Door samen te werken, kun je makkelijk notities delen. Misschien heeft je klasgenoot nog goede aanvullingen op wat je zelf al hebt genoteerd.
Verzamel op tijd de notities voor een proefwerk. Zo heb je goed overzicht wat je allemaal moet leren. Begin hier op tijd mee om de stof eigen te maken.
Houd wat ruimte tussen de aantekeningen die je maakt. Prop je notities niet op elkaar, want daar wordt het onleesbaar van.
Op het Plenda Prikbord vind je filmpjes, tips, challenges en downloads. Alles om makkelijker en fijner huiswerk te maken.
© Copyright Plenda