Waarom de Plenda gebruiken, we hebben toch Magister?

Huiswerktip / Blog

Magister is een informatiebron, de Plenda is je persoonlijke planning.

Een ouderwetse agenda gebruiken als je Magister hebt, lijkt dubbel werk

Magister heeft op veel scholen de agenda vervangen. Een agenda bijhouden, in dit digitale tijdperk, lijkt enorm ouderwets. Maar is het wel handig dat we de agenda niet meer gebruiken? Werkt Magister ook zoals een echte agenda? Het antwoord daarop is eenvoudig: nee. 

En trouwens, de Plenda kan ook digitaal.

Magister is iets heel anders dan een agenda, zeker een planagenda

Magister is een verzamelpunt van informatie. Leerlingen, docenten en ouders hebben er allemaal toegang tot. Dat is handig, want docenten kunnen er van alles in kwijt en anderen kunnen er van alles in terugvinden. Onder andere het huiswerk. 

Alleen, overkomt het jou ook weleens dat je pas heel laat doorhebt dat er een toets gepland staat? Kijk jij ver vooruit in Magister, of meestal maar één dag?

Magister is eigenlijk niet bedoeld om je huiswerk mee te plannen en te managen. Goed overzicht over de hele week, of nog verder vooruit, is er eigenlijk niet. Plus, in Magister staat niet wanneer je oma jarig is of wanneer je een voetbaltoernooi of drumles hebt. Dat soort dingen zet je wel in je agenda.

Bijvoorbeeld in de Plenda. Je krijgt overzicht over al je activiteiten en kunt daardoor om leuke naschoolse gebeurtenissen heen plannen. Als je oma op donderdag haar verjaardag viert en je hebt op vrijdag een toets, kun je al eerder in de week beginnen met leren. Zo kun je gewoon naar je oma.

Huiswerk opdelen in kleinere taken

Daarnaast kun je in de Plenda je huiswerk, vooral het leerwerk, opdelen in losse taken en inplannen in de speciale lay-out van de Plenda. 

Magister en Plenda gaan hand in hand

Plenda en MagisterHet één sluit het ander niet uit. 

Zie Magister als huiswerkinformatiebron en de Plenda als je persoonlijke planning. Stap 2 van het 6 Stappenplan van Plenda is niet voor niks: controleer het opgeschreven of ingevulde huiswerk. 

Vergeet je niks? Heb je alles goed opgeschreven of ingevuld? Ben je misschien ziek geweest en wil je terugkijken? Wil iemand je helpen en meekijken?

Gebruik Magister en Plenda naast elkaar en start iedere dag met een goed overzicht van je huiswerk en de leuke activiteiten. Je zult zien dat je veel lekkerder werkt en met een gerust gevoel geniet van je drumles of oma’s verjaardag.

 

 

Meer huiswerktips

Scroll to top