Kun jij relaxed je proefwerkweek ingaan?

Challenge

Krijg controle over je zenuwen door het plannen van je proefwerkweek.

Is al die stress wel nodig?

Dat wordt blokken. De proefwerkweek komt eraan! Heb jij ook zo’n stress voordat deze week begint? Een beetje stress is echt niet erg en kan zelfs handig zijn. Het helpt je focussen, concentreren en je taken tot een goed einde te brengen.

Maar teveel stress is niet goed. Het zorgt ervoor dat je hoofd blokkeert en je niet meer goed kunt presteren. Super belangrijk dus om ontspannen je proefwerkweek in te gaan.

Tussendoor sporten en afspreken met vrienden kan dus juist heel erg goed werken. Als je het maar op tijd plant en zorgt dat je ook genoeg tijd hebt om te leren, kan het je juíst helpen om meer ontspannen te leren. Probeer het eens!

Ga de challenge aan!

  • Maak twee weken voordat de proefwerkweek begint een planning
  • Vul je kleurentijdschema in om te zien hoe je week eruit ziet
  • Verzamel alle naschoolse activiteiten en zet ze in de onderste vakjes in het ‘Huiswerk & agenda’ gedeelte
  • Probeer de komende proefwerkweek je naschoolse activiteiten door te laten gaan en de huiswerktaken eromheen te plannen 

Als je goed oplet in de les, aantekeningen maakt en je huiswerk bijhoudt, hoef je voor de proefwerkweek wat minder te hard te leren. Het is dan vaak meer een kwestie van herhalen. 

Plan op tijd pauzes in en doe even iets zonder scherm.

Ankie Remijn heeft jaren als docent en mentor gewerkt. Nu werkt ze als professional om scholieren en studenten effectief te leren studeren. Zij is een expert in hoe je meer leert in minder tijd!

Interessant? Bekijk hier de tip van Ankie over het plannen van een toetsweek en hoe je stress voorkomt en betere cijfers haalt. 

 

Meer challenges

Scroll to top